blog W4 DEC 2022
Weekly
24.12.2022

Om financiële vrijheid te bereiken, moet men niet speculeren, maar de kansen benutten met een voordeel ten opzichte van de massa.

2 min.

Het was feest op de beurs deze donderdag 10 November. Enfin, niet voor pessimisten en shortsellers. Na de publicatie van het Amerikaanse inflatiecijfer explodeerden de aandelenmarkten (sterkste beweging in 2,5 jaar) en daalde de dollar verticaal (ongekend in 10 jaar). Een black swan dus. De conclusie: Veel pessimisten hebben margin calls gehad en sommige zijn uit hun shortpositie gegooid. Onze Angelsaksische vrienden noemen het een “short squeeze”. Wat moet er volgens u nu gebeuren?

Iets over de crypto-crash? Ook daar waren veel margin calls voor bullish speculanten. Sommigen zijn alles kwijt. Anderen zitten met een permanent verlies. De geschiedenis herhaalt zich: Na de tulpen, de dotcoms en CDO's barst een nieuwe bubble. Om financiële vrijheid te bereiken, moet men niet speculeren, maar de kansen benutten met een voordeel ten opzichte van de massa. Voila. Sorry om in herhaling te vallen.

Conclusie: Je moet hebzuchtig zijn als iedereen bang is en voorzichtig zijn als de massa koopt. Makkelijker met optiestrategieën.

Als je ons elke week leest, merci. We hadden het al eerder over de uitverkoop die vorige maand plaatsvond bij traders, en daarvoor bij particuliere beleggers in trending bedrijven. En vandaag? De markten zijn sinds de dieptepunten van 13 oktober met meer dan 15% hersteld. De analyse van de Elliott-waves suggereert nu dat we golf 5 zijn begonnen, die van de volgers, met de kleine visjes. Algoritmes zullen de prijzen opdrijven, kleine visjes zullen kopen en professionals zullen verkopen. Conclusie: Je moet hebzuchtig zijn als iedereen bang is en voorzichtig zijn als de massa koopt. Makkelijker met optiestrategieën.

Welnu, we moeten het nog steeds hebben over het inflatiecijfer dat een beweging van 5 standaardafwijkingen op de markten veroorzaakte. Samengevat, de inflatie in de Verenigde Staten bedraagt ​​nog steeds 8% en de 10-jaarsrente ligt opnieuw onder de 4%. Star TINA heeft een comeback gemaakt, met een knal dan nog, en de pessimisten blijven vastzitten in de val van financiële repressie. Heilige TINA!

Laten we nog eens teruggaan naar donderdag en het "zwarte zwaan"-evenement. Wij gaven op dat moment les en de situatie werd zonder stress en live afgehandeld. Aan de basis voor optimale beslissingen ligt een spreadsheet met een samenvatting van de optiegrieken van onze portfolio. De onderliggende filosofie? Kijk naar het bos en niet naar de bomen. Het maakt het verschil voor de optieverkoper. En het belangrijkste: Bedankt aan onze cursisten/vrienden voor de e-mails die na de les zijn gestuurd.

Image 28
Image 28

Lire aussi

 • Screenshot 2024 04 21 092056
  Weekly
  20.04.2024

  Business et statistiques

  Cette semaine, nous ne vous parlerons pas des bravades entre Israël et l’Iran ou la sortie des faucons de la Fed qui font comprendre que l’inflation n’est pas encore maîtrisée. Pour ceux qui me lisent…
  En savoir plus
 • Screenshot 2024 04 14 080914
  Weekly
  13.04.2024

  Volatilité et réalité

  C’est notre habitude de chaque dimanche: nous ne parlerons pas de ce qu’il y a eu dans la presse: la douche froide sur les marchés après la publication des chiffres d’inflation et les messages de…
  En savoir plus
 • Screenshot 2024 04 07 085150
  Weekly
  06.04.2024

  Faible volatilité et Paulo Coelho

  Notre école a maintenant quatre ans. Nous avons tenu un journal et partagé les performances de nos comptes avec les étudiants. L’idée est de toujours s’améliorer dans ce qu’on fait pour atteindre la liberté financière.…
  En savoir plus