blog Image 25
Weekly
17.09.2022

Om financiële vrijheid te bereiken, moet men niet speculeren, maar de kansen benutten met een voordeel ten opzichte van de massa.

2 min.

Het was feest op de beurs deze donderdag 10 November. Enfin, niet voor pessimisten en shortsellers. Na de publicatie van het Amerikaanse inflatiecijfer explodeerden de aandelenmarkten (sterkste beweging in 2,5 jaar) en daalde de dollar verticaal (ongekend in 10 jaar). Een black swan dus. De conclusie: Veel pessimisten hebben margin calls gehad en sommige zijn uit hun shortpositie gegooid. Onze Angelsaksische vrienden noemen het een “short squeeze”. Wat moet er volgens u nu gebeuren?

Iets over de crypto-crash? Ook daar waren veel margin calls voor bullish speculanten. Sommigen zijn alles kwijt. Anderen zitten met een permanent verlies. De geschiedenis herhaalt zich: Na de tulpen, de dotcoms en CDO's barst een nieuwe bubble. Om financiële vrijheid te bereiken, moet men niet speculeren, maar de kansen benutten met een voordeel ten opzichte van de massa. Voila. Sorry om in herhaling te vallen.

Conclusie: Je moet hebzuchtig zijn als iedereen bang is en voorzichtig zijn als de massa koopt. Makkelijker met optiestrategieën.

Als je ons elke week leest, merci. We hadden het al eerder over de uitverkoop die vorige maand plaatsvond bij traders, en daarvoor bij particuliere beleggers in trending bedrijven. En vandaag? De markten zijn sinds de dieptepunten van 13 oktober met meer dan 15% hersteld. De analyse van de Elliott-waves suggereert nu dat we golf 5 zijn begonnen, die van de volgers, met de kleine visjes. Algoritmes zullen de prijzen opdrijven, kleine visjes zullen kopen en professionals zullen verkopen. Conclusie: Je moet hebzuchtig zijn als iedereen bang is en voorzichtig zijn als de massa koopt. Makkelijker met optiestrategieën.

Welnu, we moeten het nog steeds hebben over het inflatiecijfer dat een beweging van 5 standaardafwijkingen op de markten veroorzaakte. Samengevat, de inflatie in de Verenigde Staten bedraagt ​​nog steeds 8% en de 10-jaarsrente ligt opnieuw onder de 4%. Star TINA heeft een comeback gemaakt, met een knal dan nog, en de pessimisten blijven vastzitten in de val van financiële repressie. Heilige TINA!

Laten we nog eens teruggaan naar donderdag en het "zwarte zwaan"-evenement. Wij gaven op dat moment les en de situatie werd zonder stress en live afgehandeld. Aan de basis voor optimale beslissingen ligt een spreadsheet met een samenvatting van de optiegrieken van onze portfolio. De onderliggende filosofie? Kijk naar het bos en niet naar de bomen. Het maakt het verschil voor de optieverkoper. En het belangrijkste: Bedankt aan onze cursisten/vrienden voor de e-mails die na de les zijn gestuurd.

Lire aussi

 • Triple witching
  Weekly
  22.06.2024

  Hapiness & triple witchingday

  Cette semaine, nous allons évoquer un bref essai sur le bonheur. Si ce sujet ne vous intéresse pas et que vous préférez les stratégies d’options et les sorcières, vous pouvez aller au dernier point. Mais…
  En savoir plus
 • Screenshot 2024 06 16 084148
  Weekly
  15.06.2024

  Le dollar et la couverture

  On ne va pas parler longuement des résultats des élections sur les bourses européennes. Elles sont KO. Mais il y a plus important pour l’investisseur à la recherche de liberté financière. Le dollar est monté,…
  En savoir plus
 • Screenshot 2024 06 10 091509
  Weekly
  08.06.2024

  La pomme d'Apple

  Comment ne pas parler de la hausse exceptionnelle des marchés de ce mercredi? Une hausse de 5 écarts-types pour les amateurs de statistiques ou un cygne noir pour les fan de Taleb (j’en fais partie)…
  En savoir plus