blog Image 25
Weekly
13.08.2022

Om financiële vrijheid te bereiken, moet men niet speculeren, maar de kansen benutten met een voordeel ten opzichte van de massa.

2 min.

Het was feest op de beurs deze donderdag 10 November. Enfin, niet voor pessimisten en shortsellers. Na de publicatie van het Amerikaanse inflatiecijfer explodeerden de aandelenmarkten (sterkste beweging in 2,5 jaar) en daalde de dollar verticaal (ongekend in 10 jaar). Een black swan dus. De conclusie: Veel pessimisten hebben margin calls gehad en sommige zijn uit hun shortpositie gegooid. Onze Angelsaksische vrienden noemen het een “short squeeze”. Wat moet er volgens u nu gebeuren?

Iets over de crypto-crash? Ook daar waren veel margin calls voor bullish speculanten. Sommigen zijn alles kwijt. Anderen zitten met een permanent verlies. De geschiedenis herhaalt zich: Na de tulpen, de dotcoms en CDO's barst een nieuwe bubble. Om financiële vrijheid te bereiken, moet men niet speculeren, maar de kansen benutten met een voordeel ten opzichte van de massa. Voila. Sorry om in herhaling te vallen.

Conclusie: Je moet hebzuchtig zijn als iedereen bang is en voorzichtig zijn als de massa koopt. Makkelijker met optiestrategieën.

Als je ons elke week leest, merci. We hadden het al eerder over de uitverkoop die vorige maand plaatsvond bij traders, en daarvoor bij particuliere beleggers in trending bedrijven. En vandaag? De markten zijn sinds de dieptepunten van 13 oktober met meer dan 15% hersteld. De analyse van de Elliott-waves suggereert nu dat we golf 5 zijn begonnen, die van de volgers, met de kleine visjes. Algoritmes zullen de prijzen opdrijven, kleine visjes zullen kopen en professionals zullen verkopen. Conclusie: Je moet hebzuchtig zijn als iedereen bang is en voorzichtig zijn als de massa koopt. Makkelijker met optiestrategieën.

Welnu, we moeten het nog steeds hebben over het inflatiecijfer dat een beweging van 5 standaardafwijkingen op de markten veroorzaakte. Samengevat, de inflatie in de Verenigde Staten bedraagt ​​nog steeds 8% en de 10-jaarsrente ligt opnieuw onder de 4%. Star TINA heeft een comeback gemaakt, met een knal dan nog, en de pessimisten blijven vastzitten in de val van financiële repressie. Heilige TINA!

Laten we nog eens teruggaan naar donderdag en het "zwarte zwaan"-evenement. Wij gaven op dat moment les en de situatie werd zonder stress en live afgehandeld. Aan de basis voor optimale beslissingen ligt een spreadsheet met een samenvatting van de optiegrieken van onze portfolio. De onderliggende filosofie? Kijk naar het bos en niet naar de bomen. Het maakt het verschil voor de optieverkoper. En het belangrijkste: Bedankt aan onze cursisten/vrienden voor de e-mails die na de les zijn gestuurd.

Lire aussi

 • Impakt 20221130 106
  Weekly
  02.12.2023

  Charlie Munger et le principe d'inversion

  Si vous voulez briller en soirée, là où on parle finance de salon, entre petits poissons, parlez “élargissement”. “Tu vois, cher ami, on est en train de passer à autre chose, au-delà des…
  En savoir plus
 • Impakt 20230623 33
  Weekly
  25.11.2023

  Whales et Wyckoff

  Vous souvenez-vous du discours des baleines il y a 3 semaines? “Il faut fuir les marchés des actions”. Et que faisaient ces baleines? Elles constituaient un stock d'actions. Elles achetaient donc aux petits poissons pris…
  En savoir plus
 • Impakt 20230623 17
  Weekly
  18.11.2023

  Inflation et prix des options

  Ça s'en va mais ça revient. On pourrait dire ça pour l' inflation. Les bouddhistes parleraient de l'impermanence des choses. En tout cas pour le journaliste mainstream, le bon chiffre d'inflation US publié cette semaine…
  En savoir plus