blog Image 25
Weekly
05.03.2022

Om financiële vrijheid te bereiken, moet men niet speculeren, maar de kansen benutten met een voordeel ten opzichte van de massa.

2 min.

Het was feest op de beurs deze donderdag 10 November. Enfin, niet voor pessimisten en shortsellers. Na de publicatie van het Amerikaanse inflatiecijfer explodeerden de aandelenmarkten (sterkste beweging in 2,5 jaar) en daalde de dollar verticaal (ongekend in 10 jaar). Een black swan dus. De conclusie: Veel pessimisten hebben margin calls gehad en sommige zijn uit hun shortpositie gegooid. Onze Angelsaksische vrienden noemen het een “short squeeze”. Wat moet er volgens u nu gebeuren?

Iets over de crypto-crash? Ook daar waren veel margin calls voor bullish speculanten. Sommigen zijn alles kwijt. Anderen zitten met een permanent verlies. De geschiedenis herhaalt zich: Na de tulpen, de dotcoms en CDO's barst een nieuwe bubble. Om financiële vrijheid te bereiken, moet men niet speculeren, maar de kansen benutten met een voordeel ten opzichte van de massa. Voila. Sorry om in herhaling te vallen.

Conclusie: Je moet hebzuchtig zijn als iedereen bang is en voorzichtig zijn als de massa koopt. Makkelijker met optiestrategieën.

Als je ons elke week leest, merci. We hadden het al eerder over de uitverkoop die vorige maand plaatsvond bij traders, en daarvoor bij particuliere beleggers in trending bedrijven. En vandaag? De markten zijn sinds de dieptepunten van 13 oktober met meer dan 15% hersteld. De analyse van de Elliott-waves suggereert nu dat we golf 5 zijn begonnen, die van de volgers, met de kleine visjes. Algoritmes zullen de prijzen opdrijven, kleine visjes zullen kopen en professionals zullen verkopen. Conclusie: Je moet hebzuchtig zijn als iedereen bang is en voorzichtig zijn als de massa koopt. Makkelijker met optiestrategieën.

Welnu, we moeten het nog steeds hebben over het inflatiecijfer dat een beweging van 5 standaardafwijkingen op de markten veroorzaakte. Samengevat, de inflatie in de Verenigde Staten bedraagt ​​nog steeds 8% en de 10-jaarsrente ligt opnieuw onder de 4%. Star TINA heeft een comeback gemaakt, met een knal dan nog, en de pessimisten blijven vastzitten in de val van financiële repressie. Heilige TINA!

Laten we nog eens teruggaan naar donderdag en het "zwarte zwaan"-evenement. Wij gaven op dat moment les en de situatie werd zonder stress en live afgehandeld. Aan de basis voor optimale beslissingen ligt een spreadsheet met een samenvatting van de optiegrieken van onze portfolio. De onderliggende filosofie? Kijk naar het bos en niet naar de bomen. Het maakt het verschil voor de optieverkoper. En het belangrijkste: Bedankt aan onze cursisten/vrienden voor de e-mails die na de les zijn gestuurd.

Lire aussi

  • Screenshot 2024 03 24 080636
    Weekly
    23.03.2024

    Marc Aurèle et l'euphorie

    Marc Aurèle : « Que la force me soit donnée de supporter ce qui ne peut être changé et le courage de changer ce qui peut l’être mais aussi la sagesse de distinguer l’un de…
    En savoir plus
  • Impakt 20221130 95
    Weekly
    16.03.2024

    Le jour des trois sorcières et volatilité

    Le 15 mars, était le jour de l'assassinat de Jules César. Cette année, c’était le jour des trois sorcières. Et alors? Comme il y a un mois, le 16 février, beaucoup de petits poissons…
    En savoir plus
  • Impakt 20221130 45
    Weekly
    09.03.2024

    Nouveaux sommets sans nouvelles

    Que s'est-il passé cette semaine au niveau fondamental? Et bien, pas grand chose. Et pourtant les indices d’actions sont entrés en territoire inconnu. Une découverte de nouveaux sommets comme diraient les alpinistes. Les financiers regardent…
    En savoir plus